24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıCildinizi parlatacak ve canlandıracak yüz peeling maskeleri

Cildinizi parlatacak ve canlandıracak yüz peeling maskeleri

İçerikleri

Yüz peelingi, yüzümüzü gün boyu maruz kaldığı tozdan kirden ve vücudumuzun ürettiği fazla yağdan temizlemek, arındırmak ve parlayıp canlı bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacı ile yapılır. Peeling sayesinde gün boyu toz ve kir ile karşı karşıya kalan cildimizin gözenekleri açılır ve hava alması sağlanır. Tabi ki peelingin önemi bu kadar ile sınırlı değildir. Düzenli olarak yaptığımız peeling ile cildimizi yaşlanmaya karşı korumuş, kırışıklıkları azaltmış, kan dolaşımının artmasını sağlayarak canlı bir görünüme kavuşmuş oluruz.

Yüz Peelingi Nasıl Uygulanmalıdır?

Yüz peelingi cilt hassasiyetine göre sınıflandırılmaktadır. Yağlı cilt için farklı, kuru ciltler için farklı, karma ciltler için farklı uygulama gerekmektedir. Çünkü her insanın ve her cildin ihtiyacı farklıdır.

Tabi ki bu kadar sağlıklı bir şeyi güzellik salonlarına para dökerek yapmak şart değildir. Hatta evde hazırlayacağımız doğal peelingler, güzellik salonlarında kimyasallar ile yapılan peelinglerden çok daha iyi ve verimli sonuç verecektir.

İşte uzmanlardan bize herkesin evinde rahatlıkla uygulayabileceği muhteşem yüz peelingi tarifleri;

Limonlu Yüz Peeling Maskesi

Gerekli malzemeler

  • Yarım limon
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı dolusu tuz

Limonlu Yüz Peeling Maskesinin Hazırlanışı ve Uygulanışı

Üç ürün karıştırılıp yüze uygulanmalıdır. Limon, asitli bir yapıya sahip olmasından dolayı, cildinizde fazla bekletmemeniz tavsiye edilmektedir. Aksi halde cildinizi yakabilir veya tahriş edebilirsiniz. Bu nedenle maskeyi yüzünüzde 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu beklemenin ardından yine yüzünüze hafif kuvvet ile dairesel hareketler uygulamanız gerekir. Bu üç ürün ile evde kendi yöntemlerinizle ucuz, kolay uygulanabilir ve etkili peeling yapmanız mümkün. Ardından soğuk su ile cildinizi yıkamanız da cildiniz için olumlu etki yaratacak ve cildinizdeki kan dolaşımını hızlandıracaktır.

Bal ve Kahveli Yüz Peeling Maskesi

Gerekli Malzemeler

  • Bir tatlı kaşığı az öğütülmüş un haline gelmemiş kahve
  • İki damla zeytin yağ
  • Bir tatlı kaşığı bal

Bal ve Kahveli Yüz Peeling Maskesinin Hazırlanışı Ve Uygulanışı

Tüm bu malzemeleri karıştırıp cildinize sürünüz. On dakika beklettikten sonra kurumuş olacaktır. Cildiniz hafif gerilecektir kahve ve bal etkisi ile. Peeling içerisinde bulunan zeytinyağından dolayı da nem ihtiyacı karşılanacaktır. Yaklaşık On dakika bekledikten sonra çok fazla sıcak olmamak kaidesiyle su ile dairesel hareketlerle maskeyi çıkarın. Bu işlemi yaparken cildinizi tahriş etmemeye özen göstermelisiniz.

Düzenli olarak uyguladığımız yüz peelingi ile sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olabiliriz.