Ana SayfaSağlıkSpor / EgzersizCanınızı acıtan boyun ağrısından kurtaran 5 egzersiz!

Canınızı acıtan boyun ağrısından kurtaran 5 egzersiz!

Boynunuzda bulunan kasları rahatlatmak ve karşılaştığınız kramplardan kurtulabilmeniz için sizlere kendiniz için günde 4-5 dakika ayırmanızı teklif ediyoruz.

İçerikleri

Siz de tekrarlayan boyun veya sırt ağrısından sürekli muzdarip misiniz? Boyun sertleşmesi ve ağrısına, zayıf kaslar, kötü duruş veya servikal omurgadaki dejeneratif değişiklikler neden olabilir. Bu etkenler sonucunda boynunuzdaki ve omuzlarınızdaki sert kaslar ağrır ve hatta hareketlerinizin sınırlanmasına neden olur. Boyun gerginliği ve ağrısı çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

Boyun Ağrısının Nedenleri Neler?

Kötü duruş: İş yerinde, günlük yaşamınızda veya egzersiz yaparken yanlış pozisyonlar, hareketler ve kalıcı stres nedeniyle başınızda ve boynunuzda sürekli zorlanma oluşur.
Zihinsel stres: Psikolojik gerginlik.
Zayıf bağışıklık sistemi: Örneğin soğuk algınlığı nedeniyle.
Kazalar ve yaralanmalar: Örneğin kasın çekilmesi.

Boyun Ağrısından Kurtaran 5 Egzersiz

Bu egzersizleri sabahları düzenli olarak yapmanızı tavsiye ediyoruz. Egzersizleri düzenli olarak yapmanız halinde hem boyun ve sırt ağrılarından kurtulacak hem de daha kaliteli uyku uyuyabileceksiniz.

Egzersiz 1
Egzersiz 1
Egzersiz 1

Ellerimiz yan tarafımızda, ayakta durarak başlıyoruz. Omuzlarımızı olabildiğince yukarı kaldırıyoruz. Pozisyonumuzu değiştirmeden omuzlarımızı geriye doğru hareket ettiriyor ve başlangıç pozisyonumuza geri dönüyoruz. Kollarımızı kullanarak ileri ve geri yönde daireler çizerek hareketi tamamlıyoruz. Bu hareketi 25 kere tekrarlıyoruz.

boyun agrisindan kurtaran hayat kurtarici 5 egzersiz 1 Canınızı acıtan boyun ağrısından kurtaran 5 egzersiz!

Egzersiz 2

İlk egzersizde olduğu gibi başlıyoruz fakat bu sefer omuzlarımızı geri yönde hareket ettiriyor ve yukarı yönde kaldırabildiğimiz kadar kaldırıyoruz. Hareketi omuzlarımızı öne doğru hareket ettirerek tamamlıyoruz. Bu hareketi de 25 kere tekrarlıyoruz.

Egzersiz 3 
Egzersiz 3
Egzersiz 3

Çenemizi göğsümüze yaklaştırabildiğimiz kadar yaklaştırıp, ardından başımızı yatırabildiğimiz kadar geriye yatırıyoruz. Bu hareketi 12 kere tekrarlıyoruz.

Egzersiz 4 
Egzersiz 4
Egzersiz 4

Çenemizi göğsümüze yaklaştırıyoruz ve başımızı yavaşça sola çevirip geri yaslıyoruz. Daha sonra başlangıç pozisyonumuza dönüyoruz. Burada önemli olan egzersiz süresince boynunuzu kasmadığınızdan emin olmanız bu nedenle aceleci davranmayın. Hareketi 6 kere tekrarlıyoruz ve daha sonra çenemizi göğsümüze yaklaştırıp başımızı sağa doğru çevirerek tekrarlıyoruz.

Egzersiz 5 
Egzersiz 5
Egzersiz 5

Başımızı çevirebildiğimiz kadar sola çeviriyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken vücudumuzun düz kalması. Başımızı sola çevirdikten sonra başlangıç pozisyonuna geri dönüyoruz. Aynı hareketi bu sefer başımızı sağa çevirerek tekrarlıyoruz. Bu hareketi 10 kere tekrarlıyoruz.

Sizlerle paylaştığımız bu egzersizin faydasını gördünüz mü? Sizlerin yaptığı farklı egzersiz yöntemleri var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!