Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıBu Doğal Karışımla Diş Ağrısından Saniyeler İçinde Kurtulun!

Bu Doğal Karışımla Diş Ağrısından Saniyeler İçinde Kurtulun!

Hayatınızı kabusa çeviren dayanılmaz diş ağrısından 5 saniyede kurtaran doğal yöntemi denemeye ne dersiniz?

İçerikleri

Diş ağrısının en büyük özelliği genellikle kendini gece göstermesidir, bunun sebebi ise vücut artık kendini dinlemeye geçtiği için ağrı sızı hep gece yaşanır. Elbette diş ağrısına hazırlıksız yakalanabilirsiniz, bu gibi durumlarda ağrı kesici bile her zaman iş görmez. Dolayısıyla daha etkili bir karışıma ihtiyaç duyulur, birazdan sayacağım malzemeleri dişiniz ağrımıyorken tedarik etmenizde fayda var. Ansızın gelen sıkıcı diş ağrısını yaşamak istemiyorsanız elbette.

Siz, siz olun dişinizde problem olduğunu hissettiğiniz anda doktora başvurun, aksi halde ilerleyen safhalarda değil karışım yada ağrı kesici, dişe uygulanan lokal anestezi bile işe yaramıyor. Neredeyse tüm diş ağrılarında etkili çözüm sunan karışımı bir yere not almanızda fayda var.

Diş Ağrısını Hızlıca Geçiren Bitkisel Çözüm

Malzemeler;

  • ½  çay kaşığı sarımsak tozu,
  • ½  çay kaşığı karanfil tozu,
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı.

Hazırlanışı ve Uygulanışı;

Tüm malzemeleri bir cam kabın içinde macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımı diş fırçası yardımı ile ağrıyan dişinize iyice yedirin. Tekrarlayan ağrılarda bu işlemi günde 3 defa yapabilirsiniz.

  • Karanfil tozu eugenol içerir,  ağrıyı hafifleten kimyasal bir bileşiktir.
  • Hindistan cevizi yağı antimikrobiyal özelliklere sahiptir.
  • Sarımsak diş ağrısını azaltma noktasında etkili olduğu gibi doğal antibiyoktik görevi de görmektedir.

Bu karışımın etkili olduğu diş sorunlarını saymak gerekirse:

  • Diş çürüğü,
  • Diş kaybı,
  • Kırık dişler,
  • Diş plağı,
  • Diş apsesi,
  • Dökülen dolgular için bu kürü uygulayabilirsiniz.
Diş Ağrısını Geçirmenin 5 Etkili Yolu
Diş Ağrısını Geçirmenin 5 Etkili Yolu

Diş Ağrısını Geçirmenin 5 Etkili Yolu

Diş ağrısına katlanmak gerçekten çok zordur. Kalıcı diş problemleri olan herkes, diş ağrısı ile baş etmenin ne kadar zor olduğunu bilir. Diş ağrısı yaşanıldığında genellikle dişçiye gitmekten korkulur ve diş ağrısını dindirmek için ev ilaçları tercih edilir. Diş ağrınızı evde geçirecek aşağıdaki ev ilaçlarını mutlaka deneyin.

Ilık tuzlu su;

Tuz doğal bir dezenfektandır. Tuzu ılık suyla karıştırın ve ağzınızı bu suyla çalkalayın. Bu size dişlerinizde anında bir rahatlama sağlayacaktır. Doktorlar genellikle bu ilacı ilk yardım adımı olarak önerir. Bu işlem günde 4-5 kez tekrarlanabilir ve hemen etki gösterir.

Karbonat;

Karbonat ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Diş fırçanıza biraz karbonat ekleyin ve ağrıyan dişinizi fırçalayın. Bu yöntem birkaç dakika içinde ağrınızı dindirecektir.

Buz uygulaması;

Bu uygulaması diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Sadece buzu alın ve ağrıya neden olan çürük dişin bulunduğu yanağınıza koyun. Yanağınıza buzu 15 dakika müddetle tutarak bu yöntemi kullanın. Çok ağrınız varsa bu yöntemi günde birkaç kez kullanabilirsiniz. Bu yöntem iltihap ve şişliğin giderilmesinde faydalıdır.

Çay;

Sallama çay poşetini hafif ıslatarak ağrıyan dişinizin üzerine koyabilirsiniz. Bu uygulama diş ağrınızı bir nebze olsun azaltır.

Soğan;

Soğanın hoş olmayan kokusu düşünüldüğünde bazılarına saçma gelebilir, ancak etkili ilaçlar gibi diş ağrılarını iyileştirmeye yardımcı olur. Bir parça soğanı kesin ve ağrıyan dişinize koyun. Soğan, bakterileri ağızdan uzaklaştırmaya ve ağrıyı en aza indirmeye yardımcı olur.

Dişçiye Gitmeden  Diş Çürüklerini Ağrı Çekmeden Ortadan Kaldırın 5 Adım