17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKoronavirüsBoğaz ağrısı koronavirüs belirtisi midir?

Boğaz ağrısı koronavirüs belirtisi midir?

İçerikleri

Boğaz ağrısı yaşanmaya başlandıkça boğaz ağrısı koronavirüs belirtisi midir? diye araştırılmaktadır. Koronavirüs milyonlarca insanı enfekte etti ve artmaya devam eden vakalarla insanlar semptomların neler olduğunu merak ediyorlar. Uzmanlar, boğaz ağrısıyla birlikte olası bir enfeksiyon belirtisi olan Covid-19 semptomlarını artık daha iyi teşhis ediyorlar.

Boğaz Ağrısı Bir Koronavirüs Belirtisi midir?

Boğaz ağrısı, koronavirüs enfeksiyonunun bir uyarı işareti olabilir. Koronavirüsün en yaygın semptomlar arasında yüksek ateş, sürekli öksürük, tat ve koku kaybı yer alıyor. Ancak bazı hastalarda ayrıca burun akıntısı, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, eklem ağrısı ve ishal görülebiliyor. Koronavirüs enfekte olan kişilerde boğaz ağrısı genellikle hafiftir ve yavaş yavaş başlar. Boğaz ağrısı soğuk havaların etkisi ile  Covid-19’dan çok soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkabilir.

Ancak tavsiye şu ki, boğaz ağrısı veya diğer belirtiler sizde de oluşmaya başlarsa kendinizi karantinaya almanız ve test yaptırmanız yerinde olacaktır.

Boğaz Ağrım, Ateşim veya Öksürüğüm Varsa Ne Yapmalıyım?

Başka herhangi bir koronavirüs semptomuyla birlikte boğaz ağrınız varsa acilen bir test yaptırmalısınız. Sürekli öksürük veya ateş ile birlikte boğaz ağrısı koronavirüse yakalanmış olduğunuzun bir işareti olabilir.

Test yaptırmanız ve temas kurduğunuz kişilere bunu söylemeniz gerekecek, böylece sonucu öğrenene kadar temaslı kişiler izole edebilsinler. Test yaptırdıktan sonra sonuçlarınızı öğrenene kadar evden ayrılmamalısınız. Ve başkalarıyla yaşıyorsanız, evdeki herkes evde kalmalıdır.

Sonuçlar negatif çıkarsa normal şekilde hayatınıza devam edebilirsiniz, ancak pozitifse, o zaman kendi kendinizi izole etmeniz gerekir.

Semptomlarınız olduğu için pozitif bir test yaptırdıysanız, semptomlarınızın başlamasından itibaren en az on gün boyunca kendi kendinizi izole etmeye devam edin. Başka Covid-19 semptomunuz yoksa test yaptırmamalısınız .

Sadece Boğaz Ağrım Varsa Ne Yapmalıyım?

Semptomlardan endişe ediyorsanız, 112 Acil Çağrı Merkezinden yararlanabilirsiniz. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için hastanelere gitmeden önce mutlaka 112’yi aramalısınız.

Koronavirüsün Diğer Belirtileri Nelerdir?

  • Bir yüksek ateş sık görülen bir semptomdur. Bu, göğsünüze veya sırtınıza dokunduğunuzda sıcaklık hissettiğiniz anlamına gelir, sıcaklığınızı bir termometre ile ölçmenize gerek yoktur.
  • Yeni oluşan ve sürekli görülen kuru öksürük de bir semptomdur. Bu, bir saatten fazla öksürük veya 24 saat içinde üç veya daha fazla öksürük olayı anlamına gelir.
  • Yeni görülen sürekli öksürük ve yüksek ateşle birlikte, tat ve koku kaybı da Covid-19’un temel semptomları olarak kabul edilmektedir.
Boğaz ağrısı koronavirüs belirtisi midir?