20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBöbrek taşı nasıl düşürülür? Böbrek taşları için doğal ev çözümleri

Böbrek taşı nasıl düşürülür? Böbrek taşları için doğal ev çözümleri

Böbrek sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şey, böbreklerinizde taş oluşumuna neden olacak faktörleri ortadan kaldırarak vücudunuza bakmaktır.

İçerikleri

Böbrek taşlarını önlemek için, böbrek taşına neyin sebep olduğunu bilmeniz gerekir. Böbrek taşı, idrarda bulunan maddelerin oldukça konsantre hale gelmesi ile böbrekte oluşan katı bir maddedir. Böbrek taşlarına idrarda yüksek seviyede bulunan kalsiyum, oksalat ve fosfor neden olur.

Böbrek Taşı Oluşumu Nasıl Önlenir?

Böbrek taşlarını önlemenin en iyi yolu susuz kalmamak için her gün bol su içmenizi sağlamaktır. Uzmanlar tarafından önerilen günlük su tüketimi yetişkin bireylerde 2,5 litredir. Atık ürünlerin böbrek taşlarına dönüşmesini önlemek için idrarınızı seyreltilmiş tutmak çok önemlidir.

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre kiraz meyvesi güçlü bir antioksidan etkiye sahip olması ile hücre hasarına karşı organları korumada önemli bir yere sahip. Bunun yanı sıra vitamin ve mineraller bakımından da oldukça faydalı bir meyvedir.

Böbrek Taşı İçin Kiraz Sapı Mucizesi

Kirazın yalnızca meyvesi değil sapları da bir çok hastalığa şifa kaynağıdır. Ayrıca kiraz sapından elde edilen çay böbrekler için çok faydalıdır. Böbrek taşı ve kum üretimini önler ve ürik asidin vücuttan atılmasını sağlar. Detoks etkisi oluşturarak toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur.

Kiraz Sapı Çayının Diğer Faydaları

  • Sakinleştirici özelliği vardır.
  • Kiraz sapı çayı kandaki zararlı maddeleri dışarı atmada yardımcıdır. Kanı temizler.
  • Koleserolü düşürücü bir çaydır. Aynı zamanda kalp damar sağlığı içinde önemlidir.
  • İdrar yolları enfeksiyonlarına karşı şifa sağlar. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Özellikle bir takım bitkilerle karıştırılarak içildiğinde önemli derecede zayıflamaya katkı sağlar. Kiraz sapının idrar söktürücü etkisi fazla suyun atılmasını sağladığı için tartıda avantaj sağlayabilir.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

Kiraz saplarını bol suyla yıkadıktan sonra gölge bir ortamda bir kaç gün bekleterek kurutun. Sapların daha sonra küflenmemesi için iyice kuruması önemli. Saplar kuruduktan sonra her büyük çay bardağı için 1 yemek kaşığı (15-20 adet) ölçüsünü kullanabilirsiniz. Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin.

5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz. Eğer kiraz sapını aktardan, hazır olarak alacaksanız çok kararmış (koyu kahverengi olmuş) dönmüş ve incelmiş sapları almayın. Kurutulmuş veya hazır kiraz saplarını nem almayan, kuru ve direk güneş ışığı almayan bir ortamda muhafaza edin.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl İçilir?

Kiraz sapı çayının bu sağlığa faydalarından yararlanmak için sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce 1’er bardak içebilirsiniz. Fazla tüketimi vücudun susuz kalmasına neden olabileceği için aşırıya kaçmayın. Ayrıca ishalken ve düşük tansiyon şikayetiniz varsa kiraz sapı çayı önerilmemektedir.

Böbrek Taşı Evde Nasıl Düşürülür?

Öyleyse, böbrek taşlarını tedavi etmenin ve onlardan kurtulmanın en iyi yolu nedir, böbrek taşı nasıl düşürülür? sorularına verilecek cevap, içme suyuna limon ekledir!

Bu uygulama, nefrologların geleneksel olarak tavsiye ettiği sağlıklı bir uygulamadır. Limonlu su genellikle temizleyici veya alkalize edici bir içecek olarak lanse edilirken, taş oluşumunu azaltmadaki asıl etkisinin nedeni sitrik asit içeriğidir.

Sitrik asit taş oluşumunu engeller ve oluşmaya başlayan küçük taşları parçalar. İdrarınızdaki sitrik asit ne kadar fazlaysa, yeni böbrek taşları oluşturmaya karşı o kadar çok korunursunuz.

Sitrik asit, idrarı taş oluşumu için daha az uygun hale getirir. Küçük taşların kaplanarak ve diğer malzemelerin taşların üzerine yapışmasını önleyerek “taş” haline gelmesini önler.

Limon ve limes en çok sitrik asit barındıran meyvelerdir. Potasyum sitrat olarak öngörülen sitrik asidin farmakolojik dozları taşların tedavisinde etkilidir. Bununla birlikte, tedavi maliyetli olabilir ve günde 12 tablet kadar çok kullanmak gerektirir.

Günde yarım bardak saf limon suyu veya 1 litre hazırlanmış limonata, farmakolojik tedaviyle aynı miktarda sitrik asit sağlar.

Böbrek Taşı Düşürücü Doğal Kür Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet limon
  • 1 bardak su

1 Limonu bir su bardağına sıkın ve üzerine su ekleyerek için. Böbrek taşı düşürücü bu uygulamayı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tekrarlayın. Bu kür var olan böbrek taşlarını düşürmenize yardımcı olabileceği gibi aynı zamana böbreklerinizde taş oluşumunu da engeller.

Böbrek taşı nasıl düşürülür? Böbrek taşları için doğal ev çözümleri