24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviAntibiyotik alternatifi 3 doğal kür

Antibiyotik alternatifi 3 doğal kür

İçerikleri

Antibiyotiklere bağışıklık kazanmak, gerektiğinde bu ilaçlardan olması gerektiği gibi faydalanmamızı engelliyor ve her yıl sırf bu yüzden 23.000 vatandaşımız hayatını kaybediyor. 2016 yılında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) antibiyotik bağışıklığını ciddi bir sağlık tehdidi olarak ilan etti. İşte, bu yüzden antibiyotiklerden olabildiğince uzak durmalı ve sadece gerekli durumlarda, doktor denetimi altında kullanmalıyız. Eğer antibiyotik alternatifi doğal kürler nelerdir diye merak ediyorsanız, işte en etkili antibiyotik alternatifleri:

1- Sarımsak

Gladyatörlerin dövüşe çıkmadan önce dayanıklıklarını arttırmak için günlerce sarımsak yediklerini biliyor muydunuz? Çin ve Hindistan’da insanlar cüzzam ve parazit bazlı enfeksiyonları tedavi etmek için bol miktarda sarımsak tüketiyor. Ortaçağ zamanlarında ise yılan ısırıklarından diş ağrılarına kadar her şeyin tedavisinde sarımsak kullanılmaktaydı.

Günümüzde ise bilim insanları sarımsağın içinde bulunan sülfür bileşenlerinin hemen hemen her türlü mikrobik durum için etkili olduğunu belirtmektedir. 2011 yılında yapılan bir araştırma ise sarımsağın gıda kaynaklı her türlü mikrobu kolaylıkla öldürdüğünü kanıtlamıştır.

2018 yılında ise Lyme hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığa neden olan zorlu ve yaygın bir bakteri türünü sarımsak yağının kolayca öldürebildiğini fark ettiler. 2019 yılının başlarında ise aynı araştırmacılar kekik yağının bilinen her türlü bakteriden daha etkili bir şekilde bu bakteriyi yok ettiğini ancak bakteriyi sadece yedi günde tamamen yok eden sarımsak yağı kadar etkili olmadığını keşfettiler.

Uzmanlar kesin bir sonuca varmak için daha fazla deney yapmaya ihtiyaç duyuyor ancak sarımsak yağının kullanımında bir sakınca olmadığını da belirtiyorlar. Araştırmacılar aynı zamanda sadece iki diş sarımsağın sağlığımız için başka herhangi bir bitkinin olmadığı kadar faydalı olduğunun altını çiziyorlar.

2- Kekik Yağı

Antibiyotik alternatifi için akla gelen ikinci kür kekik yağıdır. 1 gram kekik yağı için yaklaşık 100 kilo kekik gereken bu doğal kürün her türlü mikrop ve bakteri için çok etkili olduğunu bilinmektedir. Yapılan araştırmalardan birisi bu yağın 41 farklı türdeki mikrop için yüzde yüz çözüm sağladığını kanıtlamıştır.

Antibiyotik bağışıklığına karşı kekik yağı aranan çözüm olabilir. Kekik yağının mikrop öldürücü etkisi içerdiği karvakrol adındaki bir bileşenden gelmektedir. En az %80 karvakrol içeren kekik yağı kapsüllerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Eğer doğrudan yağ formunda kullanacaksanız mutlaka zeytinyağı gibi başka bir yağ ile seyreltmeniz gerekmektedir.

3- Kolloidal Gümüş

Topikal solüsyonlarla da tedavi edilmesi gereken hastalıklar için antibiyotik kullanıma gerek yoktur. Kolloidal gümüş bu konuda oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Kolloidal gümüş, genellikle sıvı halinde satılan toz haline getirilmiş gümüştür. Son derece başarılı bir mikrop öldürücü olan bu maddenin nasıl işe yaradığı hala bir gizem olarak kalmaktadır. Araştırmacılar maddenin bakterilerin hücre duvarlarındaki proteinlere zarar verdiklerini düşünmektedir.

Antibiyotikler burun ile ilgili rahatsızlıklara meydan olan bakteri ve mikropları öldürmekte çok başarılı sonuçlar vermezsen, kolloidal gümüş sinüs enfeksiyonu gibi rahatsızlıklarda %95’e yakın bir bir başarı sağlamaktadır. Bu maddenin birkaç damlası kulak ve cilt enfeksiyonlarını ayrıca yanıkları ve kesikleri tedavi etmek için yeterli olmaktadır. Bu maddenin yutulması kişi için risk teşkil ettiğinden tropikal olarak kullanılması önerilmektedir.

Ortalama derecede sağlıklı bir insan nadiren antibiyotik kullanmaya ihtiyaç duyar. Yukarıda bahsettiğimiz çözümleri deneyerek hem antibiyotiklerden daha güçlü kürler kullanmış olursunuz hem de antibiyotik kullanmanıza hiç gerek kalmaz. Sizin bildiğiniz antibiyotik alternatifi doğal kürler neler? Bunları yorum yaparak bizlerle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.