26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiyetAmeliyat olmadan, midenizi doğal yollarla küçülterek kilo verin!

Ameliyat olmadan, midenizi doğal yollarla küçülterek kilo verin!

Son zamanlarda ameliyatla mideyi küçültme eğilimi oldukça yaygın. Pekiyi cerrahi operasyona gerek kalmadan doğal yollarla, midenizi küçülterek kilo verebileceğinizi söylesek ne derdiniz? İşte detaylar.

İçerikleri

Mide ameliyatı olmadan doğal yollarla midenizi küçülterek kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Uzmanlar midenin sadece 4 hafta gibi kısa bir süre içinde doğal olarak küçülebileceğini belirtiyorlar. Ayrıca araştırmalar midenin besin saklama kapasitesinin yeme alışkanlıklarımızla bağlantılı olduğunu da göstermektedir.

Midenizin boyutunun fiziksel görünümle hiçbir ilgisi yoktur; bu nedenle küçük midesi olan güçlü bir adam ya da büyük midesi olan minyon bir insan olabilirsiniz. Mide ne kadar genişlerse, yeme alışkanlığınıza bağlı olarak o kadar fazla yiyecek almayı bekler.

Mide Nasıl Küçültülür?

Midenin doğal bir şekilde küçültülmesi cerrahi operasyondan farklı olarak belli bir sürede gerçekleşir. Mideyi doğal yollarla küçültmek için ilk haftada normal porsiyonların % 15 oranında azaltılması tavsiye edilir. İşte midenizi doğal yollarla küçülterek sağlıklı şekilde kilo vermenizi sağlayacak öneriler;

Kalori hesabı yapmayın!

Midenizi doğal yollarla küçültmeye karar verdiyseniz kalori hesaplaması yapmayın! Bunun yerine porsiyonları görsel olarak tartın. Porsiyonların daha büyük görünmesi için daha küçük tabaklar kullanın.

Açlık hissini susuzluk hissiyle karıştırmayın.

Her yemekten önce mutlaka su için. Su içmeyi adet haline getirmeye başladığınızda artık kendinizi daha fazla tok hissedeceksiniz. Böylelikle daha az beslenme ihtiyacı hissettiğinizi göreceksiniz.

Açlığı tatlı özlemiyle karıştırmayın.

Çoğumuz aceleyle normal yemek yemek yerine çikolatayı tercih ediyoruz. Maden suyu veya her türlü gazlı içecek tüketiminin yerini sade suyla değiştirin. Asit barındıran ürünler mide mukozanızı tahriş edecek ve kendinizi daha fazla aç hissedeceksiniz.

İlk haftalardan sonra yiyecek porsiyonlarını % 25 azaltmaya çalışın.

İlk haftanın ardından yemek porsiyonlarınızı % 25 oranında azaltın. Yeni porsiyon tercihinizle birlikte gazlı içecekleri hayatınızdan çıkardığınızda vücudunuzun eskisi kadar sık ​​yiyecek istemediğinin farkına varacaksınız.

Yemeklerinizi yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek yiyin!

Bir şeyler yediğinizde mide duvarlarındaki sinir reseptörleri belli bir noktaya kadar gerildiğinde beyninize sinyaller göndermeye başlar. Bu şekilde midenizin kapasitesi ne kadar büyükse tokluk sinyalinin beyin tarafından gönderilmesi de o kadar uzun sürecektir.

Yediğiniz besinler sindirildiğinde mide normal boyutuna geri döner ve  ghrelin hormonu üretmeye başlar. Bu hormon beyninize yeniden aç hissetmeye başladığınızı söyler.

Midenizin beyninize doymaya başladığına dair sinyaller göndermesinin yaklaşık 20 dakika kadar sürdüğü tahmin ediliyor, bu yüzden iyi çiğnemeden hızlı hızlı yerseniz muhtemelen gereğinden fazla yemek yemiş olursunuz. Yemek yerken sadece yemeğe odaklanın ve yemeğin tadını daha fazla çıkarın.

Yeme alışkanlıklarınızdaki bu değişiklikler ile mide kapasitenizi düşürmeniz mümkündür, böylece daha hızlı doyar ve kendinizi daha az aç hissedersiniz.

Besin yoğunluğu olan ve tok tutan yiyecekler seçin

Stresli zamanlardan geçiyorsanız ve vücudunuzun enerjiye ihtiyacı varsa, birkaç saat boyunca yemeğe ihtiyacınız olmayacak şekilde doyurucu yiyecekler veya sağlıklı atıştırmalıklar yemeye çalışın.

Bir diğer önemli ipucu ise meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve yağsız protein gibi besin yoğunluğu olan yiyecekleri tercih etmektir. Sebzeler hem posalıdırlar hem de fazla kalori içermezler, bu da daha az kalori tüketerek doymanıza yardımcı olur.

Porsiyon kontrolün anahtardır!

Daha sağlıklı yiyecekler seçmek ve daha küçük porsiyonlar tüketmek, sadece midenizin küçülmesine değil, aynı zamanda sağlıklı ve doğal bir şekilde kilo vermenize de katkı sağlayacaktır.

Süreç sırasında reddedemeyeceğiniz birkaç porsiyon yemeğin sunulduğu bir davette diyetinizi bozarsanız, ertesi gün moralinizi bozmadan diyet planınıza devam edin. Daha önceki sağlıksız beslenme alışkanlığınıza geri dönmeyin! Beslenme düzeninize sadık kalmazsanız, kısa sürede mideniz normale döner ve tekrar giderek daha fazla yiyeceğe ihtiyaç  duyar hale gelirsiniz..

Ameliyat olmadan, midenizi doğal yollarla küçülterek kilo verin!