28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetAltın süt nedir? Nasıl hazırlanır? Faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Altın süt nedir? Nasıl hazırlanır? Faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Herkesin evinizde bulunan malzemeler ile kolayca hazırlanan ve mucizevi etkileri olan altın süt nasıl hazırlanır, neye iyi gelir, faydaları nelerdir?

İçerikleri

Sarı görüntüsüyle ve mükemmel kokusuyla insanı kendine çeken bu mükemmel içecek mucizevi içecek olarak da adlandırılıyor. Peki ama bu altın süt ne, nasıl yapılıyor, sağlığa faydaları neler diye soruyorsanız hemen cevap verelim. Altın süt, zerdeçal ile sütün birleşimiyle oluşan mükemmel bir karışım. Zerdeçal süte altın sarısı bir renk kattığı için altın süt olarak adlandırılıyor. Birçok faydasının bulunması sebebiyle doktorlar tarafından çokça tavsiye ediliyor altın süt.

Altın Süt Neye İyi Gelir, Faydaları Nelerdir?

Altın sütün faydaları saymakla bitmez ancak en önemli yararlarını paylaşalım. İşte altın sütün sağlığa yararları:

  • Hücrelerin yenilenmesi ve güçlenmesi bakımından oldukça yararlı olan altın süt içerisinde kurkumin maddesi bulundurduğu için bu yararı sağlıyor.
  • Adet döneminde sancı çeken bayanların sıklıkla tercih etmesi gereken bir içecek olduğunun altını çizmek gerekir. Çünkü altın süt adet sancılarını dindiriyor. Hormonların düzenli şekilde çalışmasına yardım ediyor altın süt.
  • Zerdeçal vücudundaki sitokin salınımı kısıtlar. Sitokin, iltihaplanma ve kalp hastalıklarına neden olabilen bir maddedir. Her gece zerdeçal sütü tüketmek kalple ilgili birçok hastalık riskini azaltmana yardımcı olur.
  • Cildi temizleme özelliğinden dolayı sivilce ve istenmeyen lekelerden kurtulmanıza yardımcı oluyor. Vücut ve cilt temizliği yaptığı için sıklıkla tüketilmesi gereken bir içecek.
  • Hafızayı güçlendirdiği gibi beyin fonksiyonlarını da koruma görevinde bulunuyor.
  • Altın süt damarlardaki pıhtılaşmayı önler.

 

  • Bağışıklık kazandırma konusunda oldukça iddialı olan altın içecek özellikle küçük çocukların salgın hastalıklara yakalanma olasılığını ortadan kaldırıyor.
  • Karaciğerde oluşan yağlanmanın önüne geçerek yağın yok olmasını sağlıyor.
  • Soğuk havaların habercisi öksürüğün yok olmasına yardımcı oluyor. Yine soğuk havalarda meydana gelen nezle gibi soğuk algınlığı ile meydana gelen hastalıklara karşı direnç sağlıyor mucizevi içecek altın süt.
  • Mide, bağırsak rahatsızlıklarından olan kabızlık, şişlik, hazımsızlık, gaz gibi sorunlara bire bir çözüm sağlıyor.
  • Hücre yenileyici özelliğinden dolayı kansere karşı direnç sağlıyor.
  • Tokluk hissi kazandırdığı için ve yağ yakma yönünden güçlü olduğu için zayıflama, diyet konusunda size yardımcı olacaktır. Birçok diyetisyenin tavsiye ettiği bu içecek tüketildiği takdirde istenilen kiloya ulaşmanız yönünden size tam destek sağlayacaktır.

Altın Süt Nasıl Yapılır, Hazırlanır?

Malzeme olarak süt ve toz zerdeçala ihtiyacımız var ancak tarçın, bal, karabiber, karanfil, kakule gibi mis kokulu tatlandırıcılardan yararlanabilirsiniz. Hazırlamak için ilk olarak bir su bardağı sütü minik bir cezveye alalım içerisine 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal ekleyelim. Kısık ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra sıcak sıcak tüketelim. Toz zerdeçal bulunmuyorsa kök zerdeçal kullanabilirsiniz. Minik minik doğradığınız zerdeçal parçalarını süte ilave ederek birlikte kaynatın. Daha sonra zerdeçalı süzerek altın sütü tüketin. Şimdiden afiyet olsun.

Altın Sütü Kimler Tüketebilir?

Birçok yarar sağlayan altın süt herkes tarafından gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Zerdeçala alerjisi olanlar altın sütü tüketmemeli. Hamile, emziren bayanlar gönül rahatlığıyla tüketebilir herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak doktora danışarak hareket etmek en doğrusu olacaktır. Doktor herhangi bir sorun olmadığını söylediği an her gün bir bardak altın süt tüketebilirsiniz.

Diyetisyen Dilara Koçak Altın Süt Tarifi