23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıAltın iğne nedir, kimlere uygulanır? Etkisi ne zaman görülür, iyileşme süreci kaç...

Altın iğne nedir, kimlere uygulanır? Etkisi ne zaman görülür, iyileşme süreci kaç seans?

İçerikleri

Günümüzde altın iğne olarak bilinen Scarlet S, altın iğne kullanılarak yapılan ve deforme olmuş ciltlere ameliyatsız olarak uygulanan bir cilt bakımı ve yenileme işlemidir. Son derece güvenli ve hiçbir yan etkisi olmayan yeni nesil teknolojik bir uygulamadır. Teknolojinin gelişmesi plastik cerrahiye ciddi anlamda alternatif oluşturabilecek tedaviler katmıştır. Ciltte herhangi bir sebebe bağlı olarak oluşan hasar altın iğne ile çok kısa sürede onarılmaktadır. Yılın her mevsiminde güvenle uygulanabilen ve her cilt tipine uygun bir tedavidir. İşlemden sonra cilt kendini yeniler parlak ve elastik bir görünüm kazanır. Altın iğne uygulaması için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Bütün cilt yapılarına rahatlıkla uygulanabilen bir tedavidir.

Altın İğne Kimlere Uygulanır?

Öncelikle altın iğne uygulaması yaş sınırlaması olmadan, olumsuz koşullara bağlı olarak harap olmuş ciltlerin yenilenmesini sağlar. Uygulamadan önce cilt derinlemesine temizlenir. Temizleme işleminden önce anestezik kremler ile cildin belli bölgeleri uyuşturulur. Kullanılan cihazın ucunda bulunan altın iğnelere radyo frekans gönderen bir cihazın başlığına takılır. Radyofrekans dalgaları uygulama sırasında cildin altına kadar nüfuz eder. Ancak bu uygulama mutlaka uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Altın İğne Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?
Altın İğne Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

Altın İğne Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

Altın iğne tedavisi cildin tek bir sorununu çözmeye yönelik bir tedavi değildir. Altın iğne, cilde dair bütün sorunları çözen bir uygulamadır. Cildin tamamen gençleşmesi, yüz ve çene hatlarını ortaya çıkması, cildin sıkılaşması, gençleşmesi ve bütün kırışıklıkların giderilmesi, akne tedavisi ve aknenin oluşturduğu lekeler, yüz germe, gözeneklerin sıkıştırılması gibi ciltte ciddi anlamda bir onarım sağlar. Yalnızca yüze uygulanan bir tedavi değil, bacakların iç kısmında bulunan sarkma ve ellerdeki yaşlılık görüntüsünü de ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra yüz, alın, kaş ve göz etrafında oluşan kırışıklıklar, dekolte bölgesinde yaşa bağlı olarak gelişen sarkma ve kırışıklıkların tamamı giderilir. Altın iğne teferruatlı bir tedavi biçimidir. Ciltte oluşan çatlaklar radyofrekans dalgaları gönderilerek karbondioksit lazer tedavisi uygulayarak da cildin onarımı sağlanmış olur.

Altın İğne Tedavisinde İyileşme Süreci Kaç Seanstır?

Altın iğne tedavisi belli aralıklarla 3- 4 seans uygulanması gerekir. Bu cildin yapısına ve durumuna hasarın oranına bağlı olarak daha az veya daha fazla seanslarla tamamlanabilir. Uygulanan ilk seanstan sonra ciltte ciddi anlamda olumlu değişiklikler fark edilir. Bu değişiklik birinci seanstan itibaren her gün gözlenir ve her seansta bu olumlu gelişmeler gözle görülür bir duruma gelir. Aynı zamanda cilt kolajen üretmeye başlar ve kolajen üretimi ile birlikte işlem tam anlamıyla başarıya ulaşır. Son derece doğal ve genç bir cilt ortaya çıkar.

Altın İğne Tedavisinin Diğer Özellikleri

Altın iğne tedavisinde en önemli özellik yapıldığı ilk seanstan itibaren ciltte gözle gözlemlenen olumlu değişikliklerdir. Lokal anestezik kremler uygulanarak yapılan tedavi son derece ağrısız ve kısa sürede tamamlanır. Bu uygulama aynı zamanda derin bir cilt bakım uygulamasıdır. Altın iğne tedavisi cilde uzun vadeli bir elastikiyet ve sıkılık kazandırır. Bu tedavi kısa süreli değil uzun süre cildi korur ve genç kalmasını sağlar.

Altın iğne tedavisi seansları yaklaşık olarak 45 dakika gibi bir sürede tamamlanır. Ancak tedavinin tamamının kaç seansta bitirileceğine uygulamayı yapan doktor karar verir. Yaklaşık olarak 4 veya 5 seansta işlem tamamlanır. İlk yapıldığı andan itibaren hafif bir tahriş ve kızarıklık oluşsa da bu üç dört saat içinde kendiliğinden geçer. Hasta uygulamadan sonra normal ve günlük yaşantısına dönebilir.

Altın İğne Tedavisinden Sonra Ciltte Ne Gibi Değişiklikler Olur?
Altın İğne Tedavisinden Sonra Ciltte Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Altın İğne Tedavisinden Sonra Ciltte Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Öncelikle altın iğne uygulaması radyo frekans dalgaları kullanılarak cildin onarılması ve yenilenmesi işlemidir. Uygulama yapıldıktan sonra ciltte yenilenme parlaklık ve elastikiyet gözle görülür biçimde fark edilir. Olumlu sonuçlar ilk seanstan itibaren gözlemlenir ancak uygulamadan sonra dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Bunların en önemlisi cildin güneşten korunmasıdır. Altın iğne uygulaması yaptıran hastalar mutlaka dışarı çıkarken yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanmaları önerilir.

Tedaviden sonra vücuttaki sarkmalar sıkılaşır, toparlanır. Cilt yeni ve doğal bir görünüme kavuşur. Özellikle akne ve çiçek bozuğu gibi derin yara izleri altın iğne tedavisinden sonra tamamen geçer. Herhangi bir sebebe bağlı olarak meydana gelen yanık izleri tedavi edilir. Hamilelikte oluşan çatlaklar altın iğne tedavisi ile tamamen giderilir ve cildin gözenekleri sıkılaştırır. Cilt doğal bir görüntüye kazandırılır. Akne tedavisinde de altın iğne uygulaması son derece başarılı bir tedavidir. Boyun ve dekolte bölgesindeki sarkma ve kırışıklıklar ciddi anlamda ortadan kalkar ve ciltte fark edilir ölçüde bir gençleşme sağlanır.