20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerAloe vera faydaları neler? Nasıl kullanılır? Cilt için faydaları? Aloe vera maskesi

Aloe vera faydaları neler? Nasıl kullanılır? Cilt için faydaları? Aloe vera maskesi

İçerikleri

Aloe Vera, tropikal bitkiler arasında hem cilt için hem de iç organlarda hızlı bir şekilde iyileştirici özelliğinden yararlanılabilen yapıya sahip olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Özellikle çok kısa süre içerisinde suyunun çıkarılabiliyor olması ve suyunun elde edilmesiyle birlikte direkt olarak içilebilecek yapısından yararlanılması da dikkatleri üzerine toplamasını sağlıyor.

Her zaman için aloe vera bitkisi için tohumları alabilir ve yetiştiricilik sürecinde başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Yeterli düzeyde suyunun verilmesi ve bakım şartlarına uygun hareket edilmesi halinde aloe vera yetiştiriciliği çok da zahmetli olmayacaktır.

Aloe Veranın Faydaları Nelerdir?

Aloe vera bitkisinin birkaç santimlik parçalar halinde kesilmesi ve suyunun çıkarılması halinde hem bu suyun içilerek sindirimin iyileştirilmesi mümkün olacak hem de cilde sürülmesi sağlanabilecektir. Farklı etkileri bulunuyor olmasının yanı sıra herhangi bir kullanım problemi oluşmaması ve anlık bilgilerin edinilebilmesi için uzmanların yaptığı açıklamalar incelenebilir.

Sadece bu bitkinin yapısıyla ilgili çalışmalarına devam eden pek çok uzman bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkelerde üzerinde halen çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen bitkilerden olması nedeniyle, ilaçları veya kremlerinde reçeteli satış yapıldığı görülebiliyor. Aloe vera faydaları aşağıda yer aldığı şekilde test edilmiş ve kişinin sağlık durumu da dahil olmak üzere her bir faktörün göz önünde bulundurulmasına bağlı olarak değişecek şekilde belirlenmesi sağlanmıştır.

  • Aloe vera özellikle en çok kullanıldığı alanların başında kozmetik sektörü gelmesi nedeniyle son derece değerli bitkilerden bir tanesidir. Sadece bir yıllık piyasadaki toplam değeri ve işlenme sürecinde 13 milyar dolarlık piyasayı tek başına oluşturuyor. Yetiştiriciliğine ek olarak şahsi kullanımlar amacıyla temin edilebiliyor olması da son derece avantajlıdır.

Aloe Veranın Antioksidan Etkisi

  • Mineraller, çok sayıda amino asit ve anti oksidan barındıran bir yapıya sahip olması nedeniyle hem kozmetik hem de ilaç sektöründe bir hayli önemli bir yeri bulunuyor. Aloe veranın anti oksidan ve anti bakteriyel yapıya sahip olması nedeniyle özellikle enfeksiyonların geçirilmesiyle ilgili süreçte her bir işlemler faydalanılabiliyor. Aloe vera anti oksidan etkisi ile birlikte vücuttaki enfeksiyona sebep olan bölgelerdeki bakterilerin büyümesine ve yayılmasına engel olacaktır.

Aloe Vera Güneş Yanığı Tedavisi

  • Vücutta özellikle güneş yanıkları için en hızlı sonuç alınabilecek şekilde kullanılan bitkilerin başında aloe vera geliyor. Aloe vera güneş yanığı tedavisi sayesinde direkt olarak ikinci derece yanıklarda kısa sürede son derece etkili bir geri dönüş sağlanabiliyor. İyileşme sürecine ilaçlarda olduğu gibi destek olabilecek yapısının bulunmasının yanı sıra, bilimsel çalışmalarla da bu etkisinin doğrulanması özellikle uzun yıllardır reçetesiz kullanımının önünü açmıştır.

Aloe Vera Suyu

  • Son dönemde insanlık tarihinde hızlı bir şekilde değişiklik gösteren beslenme süreci nedeniyle özellikle diş plakları ve diş çürükleri sık sık karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle testlerde direkt olarak aloe veranın dişlerle ilgili bir etkisinin bulunup bulunmadığının anlaşılması mümkün olmuştur. Ortalama 4 gün süresince kullanımda gargaranın aloe vera özünün bulunduğu bir karışımla yapılmış olması halinde diş plaklarının önemli ölçüde azalması sağlandı. Ağız suyunun 15 ila 30 günlük kullanım süresi içerisinde de zararlı bakterilerin çok büyük bir kısmının öldürülmesini ve vücuttan uzaklaştırılmasını da desteklediği görüldü. Diş açısından yapılan incelemelerde aloe vera suyu kullanılması halinde özellikle klasik gargaralarda olduğu gibi aynı sürecin gerçekleştiğine şahit olunmuştur.

Kabızlık İçin Aloe Vera

  • Kabızlığı bulunan kişiler tarafından sadece kimyasal yapıya sahip olan ilaçlar değil, aynı zamanda aloe vera gibi bitkilerin kullanılması da son derece etkili oluyor. Özellikle kabızlık tedavileri için yapılacak olan en başarılı uygulamalar arasında yer alan aloe vera lateksinin uygulamasıyla birlikte kabızlığın uzun vadede geçirilmesi mümkündür. Bu süreçte özellikle şahsi üretimlerde elde edilecek olan yaprakların yüzeyinin alt kısmında bulunan sarı tabakanın kullanılması gereklidir. Bu tabakanın direkt olarak kabızlık sorunlarının giderilmesi amacıyla değerlendirildiğinde başarılı sonuçların elde edilmesini sağladığı görülmüştür.

Aloe Vera Jeli

  • Aloe Vera kullanımıyla birlikte özellikle ağız içerisindeki ağrıların giderilmesi ve ağrının tamamen geçirilebilir hale gelmesi sağlanmıştır. Bu süreçte özellikle pamukçuk ve ağrıya sebep olabilecek rahatsızlıkların giderilmesi amacıyla önlem alınabiliyor. Sadece 1 haftalık kullanımla birlikte aloe vera jeli uygulamasıyla hızlıca ve ağrının yok edilmesini sağlayabilecek bir süreçle birlikte yaralar giderilebiliyor.

Cilt Kırışıklıkları İçin Aloe Vera

  • Cilt üzerine yapılacak olan uygulamalar için en etkili bitkilerden biri olarak gösterilen aloe verayla birlikte ciltteki kırışıklıkların tümünün giderilmesi mümkün oluyor. Özellikle de 30 ila 45 yaş aralığında olan kişilerdeki kolajen yapısıyla ilgili süreçte oluşan değişim nedeniyle dikkat edilmesi gereklidir. Bu süreçte direkt olarak cildin elastikiyet kazanmasını sağlayacak işlemlerin yapılması, uzun vadede cildin sağlıklı kalmasına olan etkisi açısından bir hayli önemli oluyor. Direkt olarak aloe vera uygulamasıyla birlikte başta sedef hastalığı ve radyasyon dermatiti gibi sorunlar bulunması nedeniyle pek çok cilt sorunuyla ilgili işlemlerin bu bitkiden yararlanılarak değerlendirilmesi mümkün oluyor.

Aloe Vera Diyabet Tedavisi

  • İnsülin duyarlılığını doğrudan etkileyebilen ve bu nedenle şeker hastaları tarafından dikkatli bir şekilde kullanılması gereken bitkiler arasında yer alıyor. Diyabet rahatsızlığı bulunan kişiler için özellikle aloe vera diyabet tedavisi ile ilgili süreçte yan etkiler yerine doğrudan tedavi işlemlerinin yapılabilir olması sağlanıyor.

Aloe Vera Nasıl Kullanılır?

Aloe vera nasıl kullanılır sorusunun çok sık soruluyor olmasının temelinde, jelin daha önce çıkarılmamış olması geliyor. Daha önce hiç aloe vera jeli görmeyen ve çıkarmayan kişiler, yaprakları kestiği taktirde jelin akmayacağı ve donup kalacağı görüşünde oluyor. Böyle bir durum söz konu olmadığı için direkt olarak aloe vera suyunun bir bardakta bulundurulması ve kalp sağlığıyla birlikte bağışıklık sistemine olumlu etkilerine ulaşılması mümkün oluyor.

Aloe Veranın Cilde Faydası Var Mı?

Cilt bakımı yapılması için en çok kullanılan bitkilerden biri olmasının yanı sıra, hem değeri hem de pek çok cilt ürününde aloe veralı olarak tanıtım yapılması dikkat çekiyor. Milyonlarca kişi tarafından özel olarak ilgi gösterilen bir yapıya sahip olması nedeniyle hiçbir sorun yaşanmaksızın tüm kullanım faaliyetlerinde direkt olarak yaprakların kesilmesine ve suyunun çıkarılmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bitkinin bünyesinde aktif olarak 70’in üzerinde bileşen bulunuyor olması nedeniyle hem bunların korunması gereklidir hem de yapılarının iyileştirici özelliğinden yararlanılması son derece önemli bir süreçle değerlendirilmelidir. Yaprakları kestikten sonra iç kısmındaki suyu çıkartabilir ve bir kaseye akmasını sağlayabilirsiniz.

Aloe Vera Maskesi

Jel şeklinde akacak olan suyunun toplanmasının ardından eğer istenirse direkt olarak aloe vera maskesi adı verilen maskeler yapılabilir. Bunun dışında uygulama sürecinde sorun yaşanmaması için dikkat edilen bir diğer durum ise suyunun çıkarılmasıyla ilgili süreçtir. Oral yolla fazla tüketilmesi durumunda ishal gibi genel bir sindirim problemine yol açabileceği gibi, boşaltıma da olumsuz etkileri bulunabiliyor. Cilde düzenli kullanımında ise özellikle cildin çok daha genç bir görünüme sahip olmasını sağlayacak ve parlak görünmesi için özel olarak etkisini fark ettirecektir. Cildin yaşlanmasına sebep olmadığı gibi, bir haftadan uzun süreli kullanımlarda özellikle ciltte normale nazaran çok daha parlak ve dikkat çekici bir görünüm elde etme fırsatı bulunuyor.