Ana SayfaSağlıkAlternatif TıpAkupunktur tedavisi ile zayıflamak mümkün mü?

Akupunktur tedavisi ile zayıflamak mümkün mü?

İçerikleri

Zayıflamak fazla kiloları olanların en çok istedikleri şeyler arasında ancak zayıfladıktan sonra bu zayıflığı korumak da ayrı bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok kişi bir şekilde yemeyerek ve spor yaparak fazla kilolarını verebiliyor ancak iş bunu korumaya geldiği zaman maalesef başarısızlık yaşıyor. Dolayısıyla zayıflamayı sağlarken bir yandan da fazla tüketimi engelleyecek bir tedaviye adım atmak gerekiyor. Akupunktur tedavisi ile zayıflamak mümkün mü sorusunun cevabı da tam buna yönelik diyebiliriz.

Akupunktur dünyada çeşitli rahatsızlıkların tedavisi için kullanılabiliyor ve her tedavi için farklı noktalara bildiğimiz ve tanıdığımız akupunktur iğneleri uygulanıyor. Dolayısıyla akupunktur ile zayıflama tekniğinde de uzmanların bildiği belli başlı iğne noktaları bulunuyor. Bu yöntem ile zayıflarken ilk olarak haftada iki kez uygulamaya başlanıyor ve ardından haftada bir kez uygulamaya devam ediliyor. Zayıflama tedavisi için kulak ve çevresindeki bazı noktalar uyarılıyorlar ve tedavi belirttiğimiz aralıklarla yenileniyor. İğne kullanılmasına karşın tedavinin neredeyse tamamen acısız olduğunu ve rahatsız edici hislerin ortaya çıkmadığını da belirtmek gerekiyor.

Akupunktur tedavisi elbette iğnelerle doğrudan zayıflatmıyor. İğnelerin uygulandığı noktalar vücudumuzdaki belli tepkileri değiştiriyorlar ve bunun sayesinde aşırı iştah ve yeme isteği törpülenebiliyor. Bunun yanında midedeki açlık hissi bastırılıyor, kişinin yorgunluk hissetmesi engelleniyor ve metabolizma da dengeye sokuluyor. Dolayısıyla akupunktur ile zayıflama sırasında doğrudan kilo vermek mümkün değil fakat yaşam alışkanlıklarınız değişim gösterdiği için kilo vermeye başlıyorsunuz.

Zayıflama başladıktan bir süre sonra akupunktur uygulaması son buluyor ancak bireyler etkilerin geçtiğini hissettikleri zaman ara tedaviler ile yeniden destekleyebiliyorlar. Tedavi süresince her ay dört ila altı kilo arasında kilo verebiliyor, azalan iştahınız ve hızlanan metabolizmanız sayesinde bunu koruyabiliyorsunuz. Lakin unutmayın ki tedavi sonrasında doktorunuzun size verdiği sağlıklı beslenme programını da sürdürmeniz gerekli. Aksi taktirde yeniden eski beslenme düzeninize dönmeniz işten bile olmayacaktır.

Akupunktur tedavilerini uyguladığını iddia eden pek çok merkez var ancak Sağlık Bakanlığı onayını almış olan deneyimli ve temiz merkezlerde bu uygulamayı yaptırmak sizin avantajınıza olacaktır. Aksi taktirde ne yaptığını bilmeyen birisine denk gelmeniz yüksek bir ihtimal.