16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYaşamAkıllı cep telefonu alırken nelere, hangi özelliklerine dikkat edilmeli?

Akıllı cep telefonu alırken nelere, hangi özelliklerine dikkat edilmeli?

İçerikleri

Akıllı telefonlar ve hatta tabletler, şu günlerde hayatımızın bizden ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkıyorlar. Ancak pek çok tüketici, gerçekte ihtiyaç duymayacağı ürünlere yüksek bedeller ödeyerek ulaşmaya çalışıyor ve bu durum kişisel finans ve bütçe yönetimi konusunda büyük bir başarısızlık örneği olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla biz de bizi ilgilendirdiği için akıllı cep telefonu alırken nelere, hangi özelliklerine dikkat edilmeli sorusunu doğru bir şekilde cevaplandırmaya çalıştık.

Hangi Mobil İşletim Sistemi?

Almak istediğiniz akıllı telefonun hangi işletim sistemine sahip olmasını istiyorsunuz? Zira yüksek özelleştirme olanaklarına sahip olmak isteyenler Android, basit kullanım isteyenler iOS, alternatifler denemek isteyenler Windows Mobile ve güvenlik isteyenler ise BlackBerry işletim sistemli cihazları seveceklerdir.

Bu noktada cihaz seçiminde tam olarak ihtiyaçlarınıza yönelik bir tercihi göz önüne almanız gerekli. Bu konu bazen ürünün fiyatından ve donanımından bile daha önemli bir konu haline gelebiliyor.

Bellek, İşlemci ve Diğer Donanımlar

Tercih edeceğiniz mobil cihazın donanım düzeyi de ihtiyaçlarınızı karşılıyor olmalı. Gün boyu sadece sosyal medyaya bakıyor, bir iki e-posta cevaplıyorsanız bulduğunuz en yüksek donanımı almanıza gerek yok ve biraz daha ekonomik davranabilirsiniz. Lakin sürekli üst düzey grafikli oyunlar oynamak isteyenler, çok sayıda farklı dosya formatını düzenleyenler ve telefonunu her daim kullananlar biraz daha iyi donanımlara ihtiyaç duyacaklardır.

Cihazın Boyutları Nasıl Olmalı?

Akıllı telefonların ekranlarının son dönemlerde giderek daha büyük hale geldiği ortada. Ancak daha büyük ekran her zaman en iyi ekran anlamına gelmiyor. Ekran boyutunun büyümesi cihazın daha büyük olmasını sağlıyor ve ayrıca daha büyük batarya kullanımının gerekmesi de cihazın kalınlığını ve ağırlığını arttırıyor. Sürekli seyahat halinde olanlar büyük bir cihaz taşımanın bir süre sonra eziyet haline geldiğini fark edeceklerdir. En büyüğü en iyisi felsefesini bir kenara bırakın ve günlük yaşantınıza en uygun olanı tercih etmeye çalışın.

Kamera Seçimi

Bazılarımızı yılda bir kaç fotoğraf çekiyor, bazılarımız ise her gün onlarca farklı fotoğraf çekiyor ve paylaşıyoruz. Fotoğraflarınızın hayatınızda kapladığı yere göre kameraya önem verebilir, gereksiz yere yüksek megapikselli kameraya sahip olan akıllı telefonların masrafından kaçınabilirsiniz.

Marka Seçimi

Akıllı telefonunuzu almadan önce hangi markanın hangi avantajlara ve dezavantajlara sahip olduğundan emin olun. Özellikle de İstanbul harici şehirlerde yaşayanlar her markanın teknik servisini şehirlerinde bulamayabilirler. Bunun yanında bazı markaların belli kullanıcı tiplerine yönelik özel çözümler sunmaları nedeniyle daha tercih edilebilir olduklarını söyleyebiliriz.

Fiyat Tercihi

Akıllı telefonlarda en pahalısı en iyisidir yaklaşımı her zaman sökmüyor. Ancak en uygun fiyata en ihtiyacınıza yönelik cihazı bulmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Unutmayın ki, akıllı telefonlar aslında bir gösteriş aleti değil, birer üretkenlik araçları olarak karşımıza çıkıyorlar. Cihazlarınıza gereksiz misyonlar yüklemekten çekinirseniz her şey sizin için daha kolay olacaktır.