19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkHastalıkAğız Kokusunun Nedenleri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

Ağız Kokusunun Nedenleri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

Birçok kişinin ortak problemi olan ve sosyal yaşamı altüst eden ağız kokusunun nedenlerini ve ağız kokusuna son verecek önerileri sizler için derledik.

İçerikleri

Ağız kokusu sosyal yaşamı altüst ettiği gibi çiftler arasında probleme neden olan bir sağlık sorunudur.  Peki ağız kokusunun nedenleri nelerdir? Ağız kokusunun tedavisi nasıl yapılmalıdır? Doğal formüllerle ağız kokusu önlenir mi? Ağız kokusuna dair aradığınız her sorunun cevabını bu makalemizde bulacaksınız.

agiz kokusunun nedenleri nelerdir nasil tedavi edilir 1 Ağız Kokusunun Nedenleri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

Ağız Kokusunun Nedenleri

Ağız kokusunun nedenleri başta bakımsızlık ve diş fırçalamamaktan dolayıdır. Yediğimiz yemeklerinde etkisi vardır. Yediğimiz yemeğin ağzımızda bırakacağı koku 24 saate kadar uzanabilir. Özellikle balık, peynir ya da yumurta, sarımsak ve soğan gibi yiyeceklerin ağzınızda bıraktığı rahatsız edici kokunun kaynağından 24 saat boyunca kendinizi ve karşınızdaki insanları rahatsız edebilirsiniz. Ağız kokusunun diğer nedeni hastalık ya da belirtilerden kaynaklanan kokular olabilir.

Genellikle karaciğer ve mide rahatsızlıkları başta gelir diş problemleri ve bademcik sorunları da ağız kokusuna yol açabilir. Şeker hastalığı ağızda sarımsağı andıran bir koku bırakabilir. Böbrek sorunlarınız varsa balık yemiş gibi bir hissiyat yaşayabilirsiniz. Karaciğer sorunları ağızda kokuya neden olabilir. Sigara içen insanların ağızları içmedikleri zaman bile sigara kokar. Bunun sebebi kokuların ağızdan 24 saat boyunca çıkmamasıdır. Sigara da olduğu gibi alkol için aynı şey geçerlidir. Aldığımız ilaçlar aynı etkiyi yaratabilir.

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Günümüzde çiftlerin arasını bozacak duruma gelen ağız kokusu problemi çok ciddi bir sorun haline gelmiştir. Günde düzenli olarak diş fırçalamak ağız kokusunu geçici olarak da olsa önüne geçmektedir. Diş fırçalamakla beraber dilimizi fırçalayarak ağız kokusunun önüne geçebiliriz. Ağız gargarası ağız kokusunu önlemekte önemli rol oynar. Diş kontrolleri her yıl en az bir kez, optimum olarak 6 ayda bir diş hekimine görünürsek ağız kokusunun önüne geçebiliriz.

Sakız çiğneyerek ağız kokusunun önüne geçebiliriz fakat sakız naneli ya da tarçınlıysa ağız kokusunu önleyebiliriz, şekerliyse ağız kokusu artacaktır. Beslenme ve sıvı tüketimi önemlidir, şekerli meyve suları ve kolalar dişlerde çürümeye yol açar. Dişlerin çürümesi ağız kokusunun başlıca nedenlerindendir. Düzenli olarak ağız bakımları yapıp, diş hekimlerinde yıllık kontroller yaptırılarak ağız kokusu önlenecektir.