18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş SağlığıAcupressure tekniği ile diş ağrısına elveda!

Acupressure tekniği ile diş ağrısına elveda!

İçerikleri

Diş ağrısı hamilelik sancısından sonra dayanılması en zor olan ağrılardan birisi olarak bilinmektedir. Gerçekten de özellikle azı dişi ağrılarının katlanılması gerçekten de oldukça zor yanları dikkate alındığı zaman diş ağrısına son veren tedavi şeklinin hangisi olması gerektiği üzerinde gerçekten de inceden inceye hesap etmemiz gerekmektedir. Öncelikle acupressure nedir, ne zamanlara dayanmaktadır bunun üzerinde durmamız gerekmektedir.

 Acupressure Nedir Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

MÖ 5000 yıl öncesinde eski Çin imparatorluklarında geleneksel tedavi yöntemi olarak kullanılmakta idi. Vücudun belirli noktalarına parmaklarla masaj yapılarak vücudun kan dolaşımını arttırarak enerji akışını hızlandırmak amaçlanmaktadır.

 Acupressure Noktaları Nelerdir?
  • El ayası
  • Ayak orta parmak aralığı
  • Sırt
  • Yanaklar
  • El bileği başlıca Çinliler’de geleneksel olarak acupressure noktaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Zaten adını da Shiatsi’den alarak S noktaları olarak sıkça yer verilmektedir.
 Acupressure Akupunktur İlişkisi

Hafif masaj etkisiyle vücudun kan dolaşımını arttırmak ve de enerji akışını sağlamak amacına dayanması yönünden akupunktur tedavi yöntemiyle sıklıkla birlikte kullanıldığı görülmektedir. Zaten acupressure iğnesiz akupunktur olarak yıllar boyunca bilinmekte olup her yönden en çok tercih edilen rehabilite yöntemleri arasındaki yerini korumaya devam ettiğini gerçekten de dile getirmemiz olanaklı görülmektedir.

 Acupressure İle Diş Ağrısına Son

Diş ağrısı günümüzün en güç sancılarından birisi olmaya devam etmektedir. Ancak ağrıyan dişi yatıştırmak ve tedavi olana kadar gece uykularınızı kâbusa çeviren sancılardan kurtulmak pek ala mümkün olacaktır. Bunun için acupressure tekniği ile diş ağrısının nasıl giderildiğini dikkate almamız gerekmektedir.

1- Yanak Bölgesi

SI 18 noktası olarak adlandırılan bölge burun altından göz altına kadar olan yanak bölgesini ifade etmektedir. Buraya uygulanacak hafif dokunuşlar ile derin derin nefes alışverişler diş ağrısı sorunlarının yanı sıra yüz felci gibi sorunların da ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

2- El Bileği

SJ 5 olarak da bilinen bu nokta dorsal el bileği kırışıklığına denk gelmektedir. Bu nokta diş ağrısını harekete geçiren kanalı harekete geçirerek ağrının ortadan kalkmasına yardımcı olan bir diğer acupressure noktasıdır.

3- El Ayası

SJ 2 noktası acupressure diş ağrısı tedavisi özelliğiyle her açıdan diş ağrılarının giderilmesinde en etkili yöntemler arasında gelmektedir. Avuç içinin ovularak ve hafif masaj etkisinde sıkılarak bölgedeki enerji akışının sağlanması ve diş ağrısının ortadan kaldırılması amaçlanan bir diğer yöntem olarak kendini göstermektedir.

4- Ayak Parmağı

ST 2 (Stomache 2 noktası) olarak bilinen bu nokta mide ağrısı, mide yanması, yüz felci, sindirim bozuklukları gibi sorunların etkin bir şekilde tedavi edilmesinde de yaygın olarak kullanılmaktadır ve bunun yanı sıra yine diş ağrısında da etkin tedavi yönteminden bir diğeri olarak dikkat çekmektedir.