28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDiş Sağlığı5 dakikada kötü ağız kokusuna neden olan tüm bakterileri yok eder!

5 dakikada kötü ağız kokusuna neden olan tüm bakterileri yok eder!

Ağız kokusu birçok insan için içinden çıkılmaz korkulu bir rüyadır. Çalışmalar yetişkinlerin yüzde 50'sinin bu durumdan muzdarip olduğunu gösteriyor. İşte ağız kokunuzu 5 dakikada yok edecek doğal ve etkili formül..

İçerikleri

Ağız kokusunun nedeni kötü koku üreten bakterilerdir. Dişlerinizi fırçalamayı veya diş ipi kullanmayı bıraktığınızda, bu bakteriler dişlerinizde biriken yiyecek kalıntılarına yerleşir ve bu bakteriler tarafından dışarı atılan kükürt parçacıkları, kötü kokuya neden olur. Bu anlamda oral hijyen, bu sorunun önlenmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır.

Kötü ağız kokusundan kurtulmak ve ağzınızı doğal bir şekilde temizlemek isterseniz, evde kendi doğal ağız gargaranızı basit bir şekilde yapmanız için çok etkili ve ekonomik bir tarifi tarifimiz var.

Bu rahatsız edici durumu, düzenli olarak dişlerinizi fırçalayarak veya çeşitli ticari oral hijyen ürünleriyle çözülmesini denemiş olabilirsiniz, ancak çoğu durumda bu yeterli değildir. Kötü nefes, zararlı bakterilerin ve bazı gıdaların neden olduğu biraz daha ciddi bir sorundur.

Dahası, ağız kokusu yoğunluğu bazı diş macunu veya sert kimyasallarla dolu diğer ağız hijyen ürünleri ile arttırılır. Kötü kokudan kurtulmanın en güvenli ve etkili yolu aşağıdaki doğal tarifi kullanmaktan geçiyor.

Malzemeler:

2 Limon 1 Fincan ılık su ½  Çay kaşığı Tarçın 1 Çay kaşığı sodyum bikarbonat 1 Çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Bir kaseye limon suyunu sıkın. Tarçını ve balı ekleyin. İçerisine bir fincan ılık suyu dökün. Malzemeleri iyice karıştırın. Bunu yapmak için tüm malzemeleri bir cam şişeye koymanız gerekebilir.

Bu karışımdan 1-2 çorba kaşığı alarak birkaç dakika boyunca gargara yapın..

Etkileri:

Tarçın, ağız kokmasına neden olan bakterileri yok eder. Bal, güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir ve karbonat dişleri beyazlatır. Limon suyu, hoş bir aromaya sahiptir ve ağızda bulunan tüm bakterileri yok eder.

Böylelikle sosyal hayatın kabusu haline gelen ağız kokusundan kurtulmuş olursunuz.