18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal Tedavi20 saniyede sinüzit (sinüs enfeksiyonu) nasıl rahatlatılır?

20 saniyede sinüzit (sinüs enfeksiyonu) nasıl rahatlatılır?

Diliniz ve başparmağınız var mı? Bunlar varsa, sinüslerinizi 20 saniyeden daha kısa sürede temizlemek için ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz demektir!

İçerikleri

Tıkalı burun, genellikle sinüs enfeksiyonu veya soğuk algınlığı gibi başka bir sağlık sorununun ilk belirtisi olarak ortaya çıkar. Genellikle, bu sağlık problemleri küçüktür; alerjiler, nazal polipler, kimyasal maruziyetler, çevresel tahriş edici maddeler ve saman nezlesi gibi.

Sinüs boşluklarındaki astar tahriş edici, bakteri veya virüslerden dolayı iltihaplanırsa, burun kanalınız şişer ve tıkanır, böylece nefes almanızı zorlaştırır.

Burun Tıkanıklığı genellikle bir hafta içinde temizlenir, ancak bu doğal ilaçla, bir daha asla rahat nefes almak için o kadar bekleyemezsiniz!

Sinüslerinizi 20 Saniyede Nasıl Temizlersiniz?
Sinüslerinizi 20 Saniyede Nasıl Temizlersiniz?

Sinüslerinizi 20 Saniyede Nasıl Temizlersiniz?

Kolayca nefes almaya hazır mısınız? Şu basit adımları izleyin:

Dilinizi ağzınızın üstüne doğru itin ve başparmağınızı kaşlarınızın arasına yerleştirin. Başparmağınızla 20 saniye boyunca baskı uygulayın. Sinüslerin hemen rahatlamaya başladığını hissedeceksiniz.

Bu Uygulama Sinüzit İçin Nasıl Çalışır?
Bu Uygulama Sinüzit İçin Nasıl Çalışır?

Bu Uygulama Sinüzit İçin Nasıl Çalışır?

Kemik üzerine uygulanan küçük bir baskının sinüslerin boşalmasına nasıl yol açabileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Tekniğin ardında bilimsel bir sebep var. Michigan State Üniversitesi Osteopatik Tıp Koleji’nde yardımcı Doçent olan DO, Lisa DeStefano‘ya göre, bu teknik “vomer” kemiğinin ileri geri sallanmasına neden olur. Geri ve ileri hareket tıkanıklığı gevşeterek sinüslerin boşalmasını sağlar.

Yukarıda belirtilen teknik sizin için işe yaramazsa çözüm için eczaneye gitmeye acele etmeyin! Aşağıda yer verdiğimiz dört doğal ev ilaçlarını mutlaka deneyin. İşte sinüslerin boşaltılmasını sağlayan doğal ev ilaçları;

Organik Elma Elma Sirkesi

1 su bardağı ılık suya iki çorba kaşığı organik elma sirkesi ve bir çorba kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Diğer bir uygulama olarak günde üç kez bir çorba kaşığı organik elma sirkesi için. Sinüslerin birkaç gün içinde temizlendiğini göreceksiniz.

Ayrıca yarım bardak elma sirkesini yarım bardak su ile karıştırıp ocakta ısıtın. Daha sonra buharını ağzınız ve gözler kapalı olmak kaydı ile burnunuzdan içinize çekebilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal, antienflamatuar özelliklerine katkıda bulunan kurkumin içerir. Bir salatalarınıza biraz zerdeçal serpmek, sinüslerinizi tıkayan burun iltihabını tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Burna Tuzlu Su Çekme
Burna Tuzlu Su Çekme

Burna Tuzlu Su Çekme

Bu çok rahat bir çözüm değildir ancak birçok insan sinüslerini temizlemek için tuzlu su kullanıyor. Karışım, bir bardak ılık su ile çeyrek çay kaşığı deniz tuzu / turşu tuzundan oluşur. Bu uygulamada sinüsleri temizlemek için he iki burun deliğinden de yapılan tuzlu su çekilir. Daha önce hiç tuzlu su uygulamadıysanız, birinden yardım isteyin ve nazal paketin üzerindeki talimatları dikkatlice okuyun ve uygulayın.

Kekik Yağı

Kekik yağı, akut sinüzit tedavisinde yardımcı olabilir. Çok güçlü antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Sinüzitin altında yatan nedenleri ortadan kaldırmak ve burun boşluklarının iltihabı dindirmek için etkili olabilir. Bunun için günde iki kere dilinizin altına 1-2 damla kekik yağı damlatabilirsiniz..

20 saniyede sinüzit (sinüs enfeksiyonu) nasıl rahatlatılır?