25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberler2. Uluslararası Yeşil Biyoloji Kongresi düzenlendi

2. Uluslararası Yeşil Biyoloji Kongresi düzenlendi

İçerikleri

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi ve MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu tarafından organize edilen etkinlik; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Osmanlı Arşivi Külliyesi Kongre Salonunda düzenlendi.

Kongre; Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından desteklendi.

Tarımsal Biyoteknoloji konulu kongrede, biyoteknoloji sektöründen paydaşlarla farklı ülkelerden akademisyenler bir araya geldi.

Programın son günü düzenlenen “EXPO DAY” (Endüstriyel Fuar Günü) sayesinde; Tarım ve Orman Bakanlığı Yetkilileri, TÜBİTAK Yetkilileri, Ar-Ge Firmaları, birlikler, alanlarında uzman akademisyenler, mentörler ve Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticileri bir araya geldi.

Kongrede; Türkiye’de tarımda biyoteknolojinin bulunduğu nokta, geliştirilmesi gereken yönler ve buna dair öneriler sunuldu. Oturumlarda; bitkilerin besinsel niteliğini iyileştirme ve miktarını artırma, üretim ekonomisini iyileştirme, bitkiler üzerinde biyoteknolojik yöntemler uygulayan ‘yeşil biyoteknoloji’ araştırma ve uygulamaları, teknoloji transfer kapasitesinin nasıl artırılacağı, yeşil biyoteknoloji konusunda ortaklarla sürdürülebilir işbirliğinin nasıl kurulacağı gibi konu başlıklarına yer verildi.