Ana SayfaKadınCilt Bakımı2 dakikalık bir uygulama ile bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız!

2 dakikalık bir uygulama ile bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız!

Güzellik Uzmanı Şems Arslan’ın önerdiği ve evde kendi başınıza uygulayabileceğiniz bu maske ile, cildinizi ölü hücrelerden temizleyerek bir günde bebek gibi güzel ve pürüzsüz bir cilde kavuşacaksınız.

İçerikleri

Güzellik Uzmanı Şems Arslan katıldığı bir televizyon programında ölü hücreleri temizleyerek kırışıklıkları giderecek ve cildinizi canlandıracak doğal bir maske tarifi verdi. Haftada bir kez evinizde kendi başınıza kolayca uygulayabileceğiniz hücre yenileyici maske iki aşamadan oluşuyor. Malzemeleri ise her evde bulunabilecek cinsten kolay malzemeler. İşte Güzellik Uzmanı Şems Arslan’ın önerdiği hücre yenileyici maske tarifi:

Şems Arslan Hücre Yenileyici Maske Tarifi:

  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı kaymak
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tutam tuz
  • İsteğe bağlı olarak 1 yumurta akı

Uygulanışı:

Yüzünüzü iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından çekirdekleri çıkarılmış yarım limonu çok az tuz bulunan kaseye batırın. Limonu kibarca yüzeysel olarak kırışıklık olan bütün bölgelere, yüzünüze, alnınıza, burnunuza, çenenize, dekolte bölgesine yuvarlak daireler oluşturacak şekilde 2 dakika boyunca sürün. Cildinizde yanma ve kızarma olacaktır, biraz dayanmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından cildinizi ılık suyla iyice yıkayın.

İkinci aşamada cildi rahatlatmak için 1 tatlı kaşığı buğday nişastası ve 1 tatlı kaşığı kaymağı bir kaseye koyun ve karıştırın. İsteğe bağlı olarak maskeye yumurta akı da eklenebilir. Yaptığınız karışımı limon ile ovduğunuz bütün bölgelere iyice sürün. Böylelikle tuzlu limonun cildinizde bırakmış olduğu kızarıklığı ve tahrişi tedavi etmiş olacaksınız.

Güzellik uzmanı Şems Arslan hücre yenileyici bu maske ile 1 uygulamada bebek gibi pürüzsüz ve güzel bir cilde kavuşabileceğinizi söylüyor. Her hafta bir kez uygulanması halinde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Hücre Yenileyici Maskenin Faydaları

  • Siyah noktaları temizler,
  • Cildi gençleştirir,
  • Kırışıklıkları giderir,
  • Cildi yağdan arındırır,
  • Ciltte peeling etkisi oluşturur,
  • Ölü hücreleri temizleyerek cildin hava almasını sağlar.

Uyarı:

Şems Arslan, hassas beyaz tenliler, kılcal damarları yüzeye yakın olanlar ve 35 yaşın altındaki kişilerin hücre yenileyici maskeyi uygulamamaları konusunda uyarıyor.

Limonun Cilt İçin Faydaları

Antioksidan özelliği vardır:

Limon suyu doğal olarak cilt hasarını ve erken yaşlanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek bir antioksidan olan C vitamini içerir.

Sıkılaştırıcı etkisi vardır:

Limon, yüksek pH seviyeleri nedeniyle ciltteki yağı azaltabilir ve iltihabı azaltabilir.

Antifungaldır:

Limon suyunun ciltteki Candida mantarını öldürme yeteneği de dahil olmak üzere antifungal özellikleri vardır.

Cilt beyazlatır:

Limon, yaşlılık lekeleri ve sivilce izleri de dahil olmak üzere cildi doğal olarak hafifletme yeteneğine sahip asitler içerir.

Siyah noktaları giderir:

Sivilce ile mücadelede ise siyah noktalara karşı limon kullanabilirsiniz. İçerdiği vitaminler ve besinler ile limon, siyah noktaları kolayca çıkarabilen bir antiseptik olacaktır. Sivilcelerde olduğu gibi daha temiz bir cilde sahip olacaksınız!

Sivilceye karşı etkilidir:

Limonun yüze sağladığı faydalar arasında antibakteriyel özelliklerinden de sıklıkla övgüyle söz edilir. Sivilceden muzdarip olanlar için mükemmeldir. Basit bir kullanım için cildinize bir dilim taze limon sürün ve suyunun kurumasını bekleyin. Sonra suyla durulayın! Yavaş yavaş cildiniz iyileşecek ve farkı göreceksiniz.

Cildin gözeneklerini sıkılaştırır:

Yüzünüzü daha düşük bir maliyetle iyice temizlemek için limon idealdir. Sıkılaştırıcı özellikleri cildinize derinlemesine nüfuz etmesine ve kiri ve istenmeyen atıkları gidermesine izin verir.

Su ile hızlıca temizledikten sonra bir parça pamuğu biraz limon suyuna batırın. Ardından temizlemek için yüzünüze uygulayın. Sızlarsa veya kolayca tahriş olan cildiniz varsa, limon suyuna biraz su eklemekten çekinmeyin. Gözenekleriniz kirliliklerinden arınmış olacak! Bu, herhangi bir enfeksiyon veya cilt tahrişini önlemeye yardımcı olur.

Yağlı cilde karşı etkilidir:

Yağlı cilde sahip olanlar bilir, yağlı cildin sebebi sebum fazlalığıdır. Bu sebumu azaltmak için limonun yüze sağladığı faydaları kullanın! Bir parça pamuğu taze limon suyuyla ıslatarak doğal bir yağ çözücü elde edersiniz. Pürüzsüz bir cilt için ve parlak bir etki olmadan yüzünüzü sabah ve akşam temizlemeniz yeterlidir.

2 dakikalık bir uygulama ile bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız!