Ana SayfaSağlıkAlternatif Tıp2 Dakika da stresi azaltır, vücuda enerji verir

2 Dakika da stresi azaltır, vücuda enerji verir

İçerikleri

Üzerinizden bu negatif enerjiyi atabilmek için çinlilerin Cennet Kapısı olarak adlandırdığı kulağımızın bu bölgesine 2 dakika masaj yaparak üzerinizden stresin etkilerini atabilirsiniz. Bu masaj stresi azaltır, genel sinir yapısını güçlendirir, bedene enerji verir ve ağrıları dindirir.Bu masajı iki dakika yaptıktan sonra öncelikle sola bakın tekrar nefes alarak sağ tarafa bakınız 2 dakika daha masaj yapınız ve hafiflediğinizi hissedeceksiniz. Aynı zamanda Uyku düzenini geri kazanarak depresyondan kurtulmanızı sağlayacaktır. Çinlilerin yüzyıllardır uyguladığı bu yöntem %100 başarı sağlamıştır.

2 Dakika da Stresi Azaltır, Vücuda Enerji Verir

Ayak başparmağı ve ikinci parmağın arasında bulunan noktaya sadece 2 dakika bastırmak mucizelere neden oluyor. Çin kültürünün alternatif tedavilerinin vazgeçilmezleri arasında  olan bu yöntem sayesinde hastalıklar iyileşiyor. Uzmanlar bu noktadaki kasların uyarılmasıyla kramp, baş-bacak ağrısı ve stres gibi rahatsızlıkları iyileştirebildiğini, yüksek tansiyonu da düşürülebildiğini belirtiyor.Depresyonun da bu noktalara uygulanacak basınç sayesinde geçeceğini belirtiyorlar.

Bilim adamları aynı zamanda karaciğer hastalıkları, sindirim sorunları ve göz problemlerinde de işe yaradığını ifade ediyor.

Bu noktalar Zu San Li uzun ömür noktalarının sadece bir bölümüdür.

Zu San Li noktasını aktive etmek yenilenme ve iyileşme etkisi oluşturabilir ve yaşlanmayı önleyebilir. Çin’de bu nokta “uzun ömür noktası” olarak bilinirken, Japonya’da “yüz hastalığın noktası” olarak adlandırılır.

Zu San Li Noktasını Nasıl Bulacaksınız?

Vücudumuzda Zu San Li noktası diz kapağının biraz altındadır. Bu noktayı doğru tespit edebilmek için elinizi parmaklarınız aşağıya gelecek şekilde aynı dizinizin üstüne yerleştirin. Avuç içiniz dizinizi kaplasın. Örneğin sağ eliniz sağ dizinizin üstünde olsun. Zu San Li küçük tırnağınız ile yüzük parmağınızın tırnağı arasındaki noktadır. Eğer bu şekilde doğru noktayı bulamıyorsanız yere oturup dizlerinizi kendinize çekin. Ayaklarınız hala yerde olsun. Dizinizin altında daha yüksek bir alan fark edeceksiniz, parmağınızı onun üzerine koyup hafifçe bastırın. İşte bu nokta Zu San Li noktasıdır.

Japonlar Neden Bu Bölgeye “Yüz Hastalığın Noktası” derler?

Zu San Li noktası bedenimizin alt yarısındaki organların çalışmasını kontrol eder. Adrenal bezleri, böbrekler, cinsel organlar, sindirim kanalının uygun bir şekilde çalışmasından sorumlu bölümlerin içinden geçen omuriliğin fonksiyonlarını yönetir. Zu San Li noktasına masaj yaparak insan sağlığının koruyucusu rolünü üstlenen en güçlü salgı bezleri olan adrenal bezlerinizin (böbrek üstü bezleri) aktivitesini artırmış olacaksınız.
Bu bezler kandaki hidrokortizon, adrenalin ve diğer önemli hormonları salgılarlar. “Uzun ömür noktası”na her gün düzenli masaj yaparsanız bedeninizdeki adrenal bezlerinin fonksiyonlarını şu şekilde normalize etmiş olursunuz:

1. Kan basıncının dengelenmesi
2. İnsülin, glikoz seviyelerinin dengelenmesi
3. Vücuttaki inflamasyonun azaltılması
4. Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi

Zu San Li noktasına masaj yapmanın diğer faydaları: Sağlıklı sindirim sistemi Bağırsak ve sindirim sorunlarının giderilmesi Felç sonuçlarının tedavisi Özgüven kazanılması Stres ve tansiyonun üstesinden gelinmesi İçsel denge Bu noktaya masaj yapmanın cinsel güçsüzlüğe, hıçkırığa, kabızlığa, gastrite ve idrar kaçırmaya da iyi geldiği düşünülüyor. Hatta bağışıklık sistemini güçlendiren bu masajın daha fit ve sağlıklı bir bedene sahip olmayı da sağladığına inanılıyor.