25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberler2.000 kişilik komiser yardımcısı alımı başvuruları başladı

2.000 kişilik komiser yardımcısı alımı başvuruları başladı

İçerikleri

Eylül 2019 iş ilanları arasında 2.000 kişilik komiser yardımcısı alımı haberi var. İş arayan milyonlarca işsiz lisans mezununu ilgilendiren bu alımla, istihdam açığı biraz daha kapatılacak. Ancak komiser yardımcısı olabilmek için bazı şartlar var. Polis akademisinin ilanına göre 2019-2020 eğitim-öğretim dönemlerinde polis amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne alınacak olan komiser yardımcısı aday öğrencileri için alım başvuruları başladı. İşe girmek isteyen milyonlarca vatandaşımız için büyük önem arz eden bu iş ilanı bugün itibarıyla kamuoyunun bilgisine sunuldu. Polis Akademisi tarafından duyurulan bu ilanda ön başvuruların Eylül ayının 17’si ile 27’si arasında başlayacağı belirtiliyor. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ilanına göre yeni alımı yapılacak olan öğrencilerden 1800 ü erkek 200’ü ise kadın olmak üzere toplam 2.000 kişi başvuruda bulunarak, işe alınacak.

Komiser Yardımcısı Olmak İsteyenler

Komiser yardımcısı olmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar arasında 2018 ile 2019 yılı arasında yapılan KPSS lisans P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor, emniyet teşkilatı personeli, vazife malülü şehit veya eş çocukları için 63 puan almak şartı koşuluyor ve başvuruda bulunacak adayların 30 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Ayrıca bu adayların silah taşıma silahlı görevlerde bulunma gibi hem hukuksal olarak hem fiziksel engellerinin bulunmaması gerekiyor. Bir diğer şart ise, eğitim öğretim yılının başladığı dönemde adayların askerde olmaması gerekiyor. Komiser yardımcısı olmak için gerekli olan diğer şartlar söyle sıralanıyor;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Lisans mezunu olmak
  • KPSS sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Silah taşımak için herhangi bir hukuki engel bulunmamak
  • Sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları haiz olmak
  • Alkol uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş ya da görüyor olmamak
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak
  • Başvurunun yapıldığı tarihte herhangi bir siyasi partiye üye olmamış olmak
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması ve bunun yanında bazı şartlar

Güvenlik ve asayişin sağlanmasında en büyük yükü taşıyan emniyet birimlerimizin arasına katılmak ve komiser yardımcısı görevine başlamak isteyen milyonlarca genç lisans mezunu ve KPSS lisans sınavında 70 üzeri puan alan öğrenciler için işe girme fırsatını kaçırmamak için Eylül ayı içerisinde başvuruda bulunmak gerekiyor.