16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal Tedavi90 yaşındaki Rus doktordan göz hastalıklarını iyileştiren doğal kür

90 yaşındaki Rus doktordan göz hastalıklarını iyileştiren doğal kür

Evde herkesin kolaylıkla yapabileceği bu doğal kür ile gözlüklerinize elveda diyeceksiniz.

Miyop, hipermetrop, katarakt, tavuk karası, göz tansiyonu, gözde kırma, göz enfeksiyonu, kırmızı göz ve kuru göz, astigmat gibi rahatsızlıklar en sık görülen göz hastalıklarının başında gelir. Göz rahatsızlıklarının tedavisi, kaliteli bir yaşam için mutlaka gerekli olduğundan bu konuda yapılmış çok sayıda araştırma da mevcuttur.

1960 yılında, popüler bir Rus cerrahı olan Vladimir Petrovich Filatov, hastalarına gözlerini iyileştirmek için doğal bir ilaç kullanmalarını tavsiye etti. Bu doğal ilaç, bileşenleri antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri içermektedir. Bunlar görme yeteneğini geliştirmek için çok etkilidir. Bu doğal ilaç aloe vera jeli, ceviz ve baldan yapılır. Aloe vera antioksidan, vitamin ve su açısından çok zengindir. Tüm bunlar göz sağlığı için önemlidir ve sizi göz hastalıklarından korur. Ceviz, vitaminleri ve yağ asitlerini içeren sağlıklı bir meyvedir, bunlar gözlerinizi korumak için son derece etkilidir.

Göz Hastalıklarını İyileştiren Doğal Kür

Filatov’a göre göze iyi gelen besinler ve onlardan hazırlanacak kür şöyle;

Malzemeler;

  • 50 gr aloe vera suyu,
  • 150 gr bal,
  • 250 gr ezilmiş ceviz,
  • 3 limonun suyu.

Hazırlanışı;

İlk olarak, Aloe vera yapraklarını temizleyin ve suyu sıkmadan önce sivri uçlarını çıkarın. Sonra, tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı, bir çorba kaşığı olacak şekilde günde üç defa tüketin. Tüketmeye başladıktan kısa bir zaman sonra sonuçlarını göreceksiniz.
Bu karışım sadece gözlerinizi iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda tüm bedeninize de etki edecek, genel sağlığa faydalı olacaktır.

Ancak uzmanlar, akut böbrek, tüberküloz, hemoroid gibi rahatsızlık yaşayanların ve hamileliğin son 2-3 ayında olanların bu karışımı tüketmemesini öneriyor.

Gözlükten Kurtaran Egzersizler

Aslında gözlükten kurtulmak için doğal yollarla uygulayabileceğiniz birçok egzersiz ve yöntem mevcut ancak uygulaması en kolay ve etkili olan Bates Metodu egzersizlerini sizinle paylaşıyoruz.

Bates Metodu Nedir?

Bates Metodu, 1860–1931 yılları arasında yaşamış olan Amerikalı göz doktoru William Horatio Bates tarafından görme yeteneğini ya da gücünü geliştirmek amacıyla geliştirmiş olan alternatif bir tedavi. Bates’e göre sorun göz merceğinde değil gözü çevreleyen kaslardaymış. Buna göre göz egzersizleri ile okuma hızının arttırılabildiğinden bahsetmiştim. Yine aynı mantıkla Bates de vücudumuzla yaptığımız gibi gözlerimizle de egzersiz yapmamız gerektiğini söylüyor.

“Cesur Yeni Dünya” romanın yazarı Aldous Huxley‘nin de bu yöntem ile ağır derece görme bozukluğundan gözlüksüz görebilmeye kadar giden iyileşme süreci şaşırtıcı doğrusu. Bu metodu uyguladıktan sonra yöntemi “The Art of Seeing” adlı kitabında da yazmış ve şöyle demiş:

“Birkaç ay içinde gözlüksüz ve daha da iyisi, zorlanmadan ve yorulmadan okumaya başladım…”

Bates Metodundaki 5 Göz Egzersizi

1. Sallama (Swinging)

Gözleriniz açık, vücudunuz dik, ayaklarınız omuz hizasında açık bir şekilde başınızı ve vücudunuzun üst kısmını 4-5 dakika süreyle 100 kez iki yana sallayın. Amaç vücudun üst kısmını ve gözleri egzersize hazırlamak. Bir nevi spor öncesi ısınma gibi düşünebilirsiniz.

2. Yakından Uzağa Yer Değiştirme (Near-To-Far Shifting)

Bu hareketteki amaç gözün hareketini sağlayan kaslardaki esnekliği tekrar geri kazanabilmekmiş.

Öncelikle kendinize bir hedef belirleyin. Örneğin, videodaki kadının hedefi bir dağın zirvesi.

Sol elinizle sol gözünüzü kapatın ve sağ baş parmağınızı başınızın hizasına kaldırdıktan sonra açık olan sağ gözünüzle ona (baş parmağınıza) odaklanın ve 10‘a kadar sayın.

Daha sonra odağınızı hedefinizle (dağın zirvesi) değiştirip tekrar 10‘a kadar sayın.

Bu egzersizi 15 kez sol gözünüzle, 15 kez sağ gözünüzle ve 20 kez de iki gözünüz açık bir şekilde yapın

Odağınızı baş parmağınızdan hedef noktanız ile değiştirirken görüşünüzün tamamen hedefinizde olduğundan emin olun. Odağınız baş parmağınızken hedef noktanız çift, odağınız hedef noktanızken ise baş parmağınızı çift göreceksiniz.

3. Avuçlama (Palming)

Bu aşamada amaçlanan tamamen gözleri rahatlatmaktan ibaret.

Her iki elinizi 15-20 saniye boyunca sıcaklığı hissedene kadar ovun.

Daha sonra göz yuvalarına baskı uygulamadan gözlerinizi avuçlarınızla kapatın.

Bu egzersizi 2 dakika X 3-4 kez yapabilirsiniz.

4. Güneşlenme (Solarization of your eyes-Sunning)

Gözleriniz kapalı bir şekilde yüzünü güneşe dönün.

Bu egzersizin 2 dakika X 3 kez şeklinde sabah 8-11 ve akşam 5-8 arası yapılması önerilmekte.

5. Başı Çevirme (Head Rolls)

Son olarak boyun, baş ve yüz kaslarınızı rahatlatmak ve omuzlarınızdaki gerginliği azaltmak için başınızı nazikçe çevirin. 2 dakika X 6 kez

Göz Numarasını Düşüren Bitkiler Neler?

Genellikle gözler için en yararlı besinin havuç olduğu bilinir ancak havucun dışında farklı meyve ve sebzeler de göz sağlığı için önemlidir.

Havuç harici hangi yiyecekler diye sorarsanız eğer, içinde C, E ve A vitamini bulunan besinler gözlere oldukça faydalı. Bu yiyecekler arasında portakal, kiraz, ahududu, çilek, kivi, brokoli, yeşil biber, kırmızı biber, karnıbahar, lahana, fıstık, badem, ay çekirdeği ve yumurtayı sayabiliriz.

Gözlükten kurtulmanın doğal yolları bu şekilde. En iyi sonuçları almak için egzersizleri rutin olarak her gün yapmak ve sabırlı olmak gerekiyor.

Exit mobile version